Особливості становлення молодіжної роботи в Італії - Борисова, Ю. (ДРІДУ НАДУ, 2018)
В Італії молодіжна робота є тісно пов’язаною з рухом Animazione, в якому втілилася ідея активного навчання як відповіді на кризу традиційної моделі освіти і виховання. Пізніше фокус уваги було зміщено на локальні співтовариства – ком’юніті – як осередки оновлення політичної культури і соціальних відносин. Протягом 1970-х Animazione набула характеру розповсюдженої практики, спрямованої на розвиток індивідуальних і професійних навичок молодих людей.
Keywords: молодь; активне навчання; молодіжна робота