Протидія витоку інформації з обмеженим доступом лініями електроживлення - Дзюба, Є.А. (My University, 2018)
Об’єкт дослідження: витік інформації з обмеженим доступом лініями електроживлення. Мета дипломної роботи:підвищення ефективності захисту інформації від витоку лініями електроживлення. У дипломній роботіпроведено аналіз технічних каналів витоку інформації, проаналізованопобудову систем електроживлення та можливі шляхи витоку інформації лініями електроживлення. У спеціальній частині проаналізовано процес фільтрації небезпечних сигналів в мережах електроживлення, обґрунтовано критерії вибору структури протизавадних мережевих фільтрів, запропонованопроектування протизавадного мережевого фільтру. В економічному розділі виконано розрахунок капітальних та експлуатаційних витрат, визначена величина збитків та термін окупності впроваджених засобів та заходів захисту інформації від витоку інформації лініями електроживлення. Наукова новизна полягає в обґрунтуванні критеріїв структури фільтрів та узагальненому підході до алгоритму їх проектування. Практичне значення полягає в розробці рекомендацій щодо проектування мережевихпротизавадних фільтрів.
Keywords: витік інформації технічними каналами; електричний канал; методи та засоби захисту; фільтрація; протизавадні фільтри