Особливості використання гірських порід у стародавній кам'яній пластині Середнього Придніпров'я - Нікітенко, І. С. (My University, 2018)
Базуючись на результатах мінералого-петрографічних досліджень кам’яної сировини робляться висновки про особливості використання гірських порід у монументальній пластиці Середнього Придніпров’я у різні історичні періоди. Встановлюються відмінності у застосуванні різних видів кам’яної сировини, а також визначаються осередки їх видобутку за часів енеоліту-бронзи, скіфо-сарматського часу, середньовічних кочівників та запорізького козацтва.
Keywords: гірська порода; горная порода; каменная статуя; кам'яна статуя; монументальная пластина; монументальна пластина