ОБГРУНТУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ БІОЛОГІЧНОЇ РЕКУЛЬТИВАЦІЇ ПОРОДНИХ ВІДВАЛІВ ВУГІЛЬНИХ ШАХТ - Коршак, Вікторія Євгеніївна (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2022)
Пояснювальна записка: 65 стор., 9 рис., 12 табл., 14 літературних джерела., 4 додатка.
ОБГРУНТУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ БІОЛОГІЧНОЇ РЕКУЛЬТИВАЦІЇ ПОРОДНИХ ВІДВАЛІВ ВУГІЛЬНИХ ШАХТ
У загальній частині наведена характеристика клімату, метеорологічних умов, а також у даному розділі освітлена екологічна ситуація району розміщення шахти Дніпровська в цілому. Проаналізовано ситуацію в області видобутку корисних копалин і земель що рекультивуються у даному районі. У технологічній частині зроблений огляд сучасних технологічних заходів щодо технічної й біологічної рекультивації. Освітлено теоретичні основи технічної й біологічної рекультивації. Розроблено схему технічного й біологічного етапу рекультивації.
Keywords: ШАХТА; ПОРОДНИЙ ВІДВАЛ; ТЕХНІЧНА Й БІОЛОГІЧНА РЕКУЛЬТИВАЦІЯ ПОРОДНОГО ВІДВАЛА