Якушенко, Д. В.Д. В.ЯкушенкоЧерниш, О. О.О. О.Черниш2020-02-052020-02-052019Якушенко Д. В. Моніторинг продуктів на вміст нітратів різних мереж продовольчих товарів / Якушенко Д. В., Черниш О. О. // Молодь : наука та інновації : матеріали VII Всеукраїнської науково-технічної конференції студентів, аспірантів і молодих вчених (Дніпро, 27 листоп. – 03 груд. 2019 року). – Дніпро : НТУ «Дніпровська політехніка», 2019. – Т. 10. – С. 77–78.http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/154920З продуктами харчування у організм людини потрапляють поживні речовини для подальшої життєдіяльності людини. Харчування забезпечує нормальний розвиток організму, сприяє профілактиці захворювань, продовженню життя і створює умови для адекватної адаптації людини до навколишнього середовища. Успішне розв'язання проблеми харчування залежить від створення умов для виготовлення якісних і безпечних продуктів харчування. Набір продуктів, необхідний людині на певний період часу розподілятися так: 50% - на вуглеводи, 20% - білки i 30% - жири. Отже 50% калорій, які ми вживаємо, щоденно приходиться на вуглеводи. Вуглеводи складають основу наших харчових продуктів, таких, як свіжі фрукти, овочі, боби, горох, картопля, кукурудза, хліб, вівсяна каша, рис.ukмоніторинг продуктівмониторинг продуктоввміст нітратівсодержание нитратовпродовольчі товарипродовольственные товарыМоніторинг продуктів на вміст нітратів різнихмереж продовольчих товарівArticle502.3/7