Розробка технології буріння й обладнання геотехнологічних свердловин для умов Токарівського родовища будівельного піску з удосконаленням системи гідравлічного руйнування - Філатов, Андрій Валерійович (НТУ "Дніпровська політехніка", 2020)
Мета роботи - підвищення та забезпечення сталості показників геотехнологічного методу розробки корисних копалин при спорудженні і експлуатації свердловин гідравлічного видобутку в умовах Токарівського родовища будівельного піску, що досягається за рахунок вдосконалення режимних параметрів та технології виконання свердловинних та допоміжних робіт
Практичні результати - створено вдосконалені методики буріння і експлуатації геотехнологічних свердловин, що базуються на прогресивних техніко-технологічних прийомах і засобах
Keywords: корисна копалина; свердловина; геотехнологія; ерліфт; гідроелеватор; швидкість підйому; технологія; поклад; будівельний пісок; тиск