ЯКІСНА ХАРАКТЕРИСТИКА ВУГІЛЬНОГО ПЛАСТА m 3 ШАХТИ «ЗОЛОТЕ» - Хлинцева, В. В.; Москаленко, А. Б. (НТУ ДП, 2022)
Сучасна ситуація в енергетиці України вимагає нової оцінки ресурсів вугілля і перегляду перспектив їх використання. Знання про склад вугілля допомагає визначити напрям використання вугілля і його впливу на навколишнє середовище під час згорання. Поле шахти «Золоте» розташоване в межах Алмазно - Маріївського геолого- промислового району. Район забезпечений необхідною мережею асфальтованих та залізничних сполучень. Шахта «Золоте», що входить до складу ДП «Первомайськвугілля» Міністерства енергетики України, розташована на території Попаснянського району Луганської області.
Keywords: Поле шахти «Золоте»; кам'яновугільні відклади; тектонічне відношення