Оціночна афіксація в сучасній англійській мові - Терещенко, Вікторія Анатоліївна (My University, 2019)
Об’єктом дослідження є афіксальні деривати сучасної англійської мови. Предметом дослідження є оціночний компонент афіксальних дериватів сучасної англійської мови. Мета роботи – розглянути афіксальні засоби вираження оцінки, дослідити та проаналізувати оціночний компонент цього способу словотворення в сучасній англійській мові. Методи дослідження включають описовий метод і окремі лінгвістичні методи: метод суцільної вибірки, метод аналізу словникових дефініцій, метод етимологічного аналізу. У вступі охарактеризований стан проблеми, конкретизовані завдання на дипломну роботу. У теоретичній частині охаратеризовано структуру сучасної англійської мови, визначенно поняття словотвору, афіксація розглянута як один із видів словотвору. У практичній частині наведені структура і класифікація оцінки, розглянуто і проаналізовано префіксальний і суфіксальний деривати сучасної англійської мови, а також проаналізовано оцінний компонент афіксального словотвору англійської мови. Теоретична новизна дипломної роботи полягає в комплексному аналізі функціонально-семантичної категорії оцінки, систематизації засобів вираження категорії оцінки, встановленні особливостей функціонування оціночного компоненту афіксального деривату сучасної англійської мови. Практичне значення роботи забезпечується можливістю використання її матеріалів у лекційних та практичних курсах зі стилістики, лінгвістичного аналізу тексту, загального мовознавства.
Keywords: СЛОВОТВІР; АФІКСАЦІЯ; ДЕРИВАТ; КАТЕГОРІЯ ОЦІНКИ; ОЦІНОЧНА ЛЕКСИКА; WORD-COMPOSITION; AFFIXATION; DERIVATIVE; EVALUATION CATEGORY; EVALUATIVE VOCABULARY