Напружено-деформований стан композитної багатошарової ванти з урахуванням розривів елементів армування та нелінійного розподілу механічних властивостей - Бельмас, І. В.; Колосов, Д. Л.; Білоус, О. І.; Танцура, Г. І.; Онищенко, С. В. (My University, 2023)
Мета. Формулювання алгоритму урахування впливу розривів неперервності волоконних елементів армування ванти на її міцність. Методика. Побудова та аналітичне розв’язання математичної моделі взаємодії паралельних волоконних елементів армування, з’єднаних еластичними матеріалом, у разі порушення неперервності окремих елементів армування.

Purpose. Formulation of an algorithm for considering the influence of continuity breakages in fiber reinforcing elements on stay rope strength. Methods. Construction and analytical solution of a mathematical model of interaction for parallel fiber reinforcing elements connected through elastic material, in a case of continuity breakage of individual elements in reinforcement.
Stress-strain state of composite multi-layer stay rope considering breakages in reinforcing elements and nonlinear distribution of mechanical properties
Keywords: багатошарова композитна ванта; напружено-деформований стан; розрив армування ванти; нелінійність характеру деформування; нелінійність розподілу властивостей; multilayer composite stay rope; stress-strain state; rope reinforcement breakage; nonlinearity of deformation character; nonlinearity of property distribution