Машинне навчання – застосування та безпека - Гречук, Д. В.; Олішевський, І. Г. (НТУ ДП, 2021)
Сьогодні комп'ютери пишуть картини, алгоритми складають вірші і класифікують фотографії, роботи самостійно пересуваються в довкіллі, а деякі з них навіть самі вміють приймати різні рішення. Усе це можливо завдяки машинному навчанню. Цю область називають найбільш перспективною і складною областю штучного інтелекту (ШІ). Єдиного визначення для machine learning (машинного навчання) поки немає. Але більшість дослідників формулюють його приблизно так: машинне навчання - це наука про те, як змусити штучний інтелект вчитися і діяти як людина, а також зробити так, щоб він сам постійно покращував своє навчання і здібності на основі наданих нами даних про реальний світ.
Keywords: машинне навчання; комп'ютер