Розробка системи підтримки прийняття рішень диспетчерам станції швидкої допомоги для оперативного реагування на виклики в умовах міста Кам’янське - Каграманян, Артур (My University, 2019)
Об’єкт дослідження: сукупність процесів надання швидкої медичної допомоги в м. Кам’янське у рамках медичної реформи. Практична цінність роботи полягає в застосуванні розробок для вирішення задач диспетчеризації в умовах реального об’єкту служби швидкої допомоги м. Кам’янське.
ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА кваліфікаційної роботи магістра студента Каграманяна Артура Вардановича напряму підготовки 124 "Системний аналіз"
Предмет дослідження: система підтримки прийняття рішень станції швидкої медичної допомоги м. Кам’янське. Мета дослідження: підвищення ефективності процесу надання швидкої медичної допомоги в м. Кам’янське, за рахунок оптимізації роботи диспетчерської служби. Методи дослідження та апаратура: математичне моделювання, розробка алгоритму та програмного забезпечення для ефективного реагування на виклики диспетчерами швидкої допомоги. В інформаційно-аналітичному розділі наведено характеристику об’єкта дослідження, нормативно-правова база, що забезпечує функціонування служби ШМД та визначено постановку задачі. В спеціальному розділі розглянуто основні методи класифікації та алгоритми пошуку найкоротшого шляху. Побудовані математичні моделі підзадач, які протестовані на даних реального об’єкту. В експериментально-аналітичному розділі було реалізовано програму в пакеті MS Excel з використанням VBA, що при наданні вхідних даних вирішує задачу вибору діагнозу і пріоритету виклику, та визначає профіль бригади і найближчу станцію. Розібрані плюси та мінуси даної реалізації.
Keywords: диспетчер швидкої допомоги; методи класифікації; діагноз; приорітет