Філософські та педагогічні засади патріотичного виховання - Шинкаренко, В'ячеслав В'ячеславович (My University, 2017)
Актуальною з точки зору визначення завдань на тривалу перспективу слід вважати державну цільову програму з національнопатріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 р.р., затверджену Указом Президента України у жовтні 2015 року. Важливо складовою цього документу стала розроблена «Програма українського патріотичного виховання дітей та учнівської молоді» (І. Бех, К. Чорна). Дане питання стало предметом досліджень В. Андрущенка, О. Савченко, М. Боришевського, О. Колодія, П. Кононенка. Філософсько-світоглядні передумови розвитку національно-патриотичного виховання знайшли відображення в працях В. Кульчицького, К. Левківського, Л. Медвідь, Ю. Руденка, В. Скуратівського.
Keywords: патриотическое воспитание; патріотичне виховання; педагогічна наука; філософський аспект