Удосконалення технології освоєння свердловин в умовах Базаліївської площі - Чернишов, Дмитро Володимирович (НТУ "Дніпровська політехніка", 2024)
Розглянуто геолого-технічні умови проведення робу в умовах Базаліївської площі. Проведено огляд і аналіз сучасних методів і засобів освоєння свердловин. Обґрунтований вибір способу освоєння підвищення вилучення вуглеводнів для умов Базаліївської площі. Проведені експериментальні дослідження для визначення оптимальних параметрів перфорації для Базаліївської площі.Наведені заходи з охорони праці при проведенні робіт. Особлива увага приділена специфіці охорони праці при освоєнні свердловин. Також наведені заходи з охорони навколишнього середовища.
Keywords: БАЗАЛІЇВСЬКА ПЛОЩА, ПЕРФОРАЦІЯ, ОСВОЄННЯ СВЕРДЛОВИН, ПРОДУКТИВНИЙ ПЛАСТ