Дослідження фітотоксичних властивостей вторинного ПЕТФ методами біоіндикації - Фортуна, М. В.; Борисовська, О. О. (My University, 2023)
Поліетилентерефталат (ПЕТФ) є одним з найбільш широко використовуваних полімерів у світі. ПЕТФ є найпоширенішим видом пластику. Він дешевий у виробництві. Добре піддається переробці. У чистому вигляді не токсичний. Але може містити фталати та інщі токсичні хімічні сполуки. Категорично не рекомендується його нагрівати та використати повторно. Термін придатності виробів – один рік. Метою даної роботи було визначення потенційних небезпечних властивостей вторинного поліетилентерефталату, адже на сміттєзвалищах та полігонах усього світу сьогодні його вже накопичено дуже багато. Визначення фітотоксичних властивостей вторинного ПЕТФ проводилося методом біоіндикації (ростовий тест).
Keywords: поліетилентерефталат (ПЕТФ); фітотоксичні властивості вторинного ПЕТФ; метод біоіндикації