Розвиток компетенцій щодо управління місцевими бюджетами в умовах змін (досвід М. Хмельницького) - Мунько, А. Ю.; Бондаренко, А. Є. (ДРІДУ НАДУ, 2020)
Перше на чим почали працювати – це збільшення надходжень до міського бюджету та спрямування більшої частини коштів для фінансування проектів розвитку громади, тобто нарощування обсягів бюджету розвитку. Запровадили оперативне управління фінансами шляхом розміщення тимчасово вільних коштів бюджету на депозитах в державних банках. Відбір банків здійснюється утвореною комісією, до складу якої в тому числі включено представника Служби безпеки України в області з метою мінімізації корупційних ризиків. У результаті міський бюджет отримує близько 20 млн грн щороку. Для порівняння обсяг надходжень в 2017 році був еквівалентний сплаті податку з заробітної плати майже 3,5 тисяч осіб.
Keywords: бюджет; місцевий бюджет