Особливості функціонування та перекладу англомовних фразеологічних одиниць з топонімічними компонентами - Ганенко, Карина Юріївна (My University, 2018)
Об'єкт дослідження - фразеологізми англійської мови. Предмет дослідження - фразеологізми, що включають географічні назви. Мета дослідження - схарактеризувати особливості функціонування та перекладу фразеологізмів з топонімічними компонентами в англійській мові. Завдання дослідженя: 5 - ознайомитись з науковими точками зору на проблему функціонування й перекладу фразеологічних одиниць з топонімічними компонентами; - відзначити особливості функціонування фразеологізмів з топонімічними компонентами; - описати специфіку перекладу фразеологічних одиниць з топонімічними компонентами з англійської на українську мови. Методи дослідження - описовий метод, зіставний метод. Наукова новизна дослідження полягає у виявленні специфіки пердавання значень фразеологічних одиниць з топонімічними компонентами при перекладі з англійської на українську мову. Практичне значення достідження – теоретична цінність дослідження зумовлена необхідністю подальшого вивчення усіх типів фразеологічних одиниць у світлі розвитку фразеологічної теорії. Результати, отримані в ході дослідження, можуть бути використані в теоретичних курсах лексикології, стилістики, теорії та практики перекладу, на практичних заняттях з англійської мови на різних рівнях навчання. Структура роботи - дослідження складається зі вступу, двох розділів, висновків та списку використаних джерел.