Проєкт спорудження магістральних виробок в умовах ПрАТ «Шахтоуправління «Покровське» - Комаревська, І.Ю. (My University, 2020)
Кваліфікаційна робота: 69 с.,5 табл., 6 рис., 2 дод., 16 джерел. РОЗКРИТТЯ ШАХТНОГО ПОЛЯ, МАГІСТРАЛЬНІ ВИРОБКИ, ВУГІЛЬНИЙ ПЛАСТ, ТЕХНОЛОГІЯ І ОРГАНІЗАЦІЯ БУДІВНИЦТВА. Об’єкт – протяжна капітальна гірнича виробка. Мета роботи – розробка організаційно-технічних рішень із проведення та кріплення магістральної гірничої виробки. Результати та їх новизна. Надані відомості про базове підприємство; виробничі потужності; геологію родовища та шахтного поля. Дана характеристика вугільних пластів та порід, що їх вміщують. Розкриті питання з технології і організації будівельного виробництва. Пророблені питання охорони праці та промислової безпеки. Розроблена проектнокошторисна документація та основні техніко-економічні показники проекту. Взаємозв’язок з іншими роботами – продовження інноваційної діяльності кафедри будівництва, геотехніки і геомеханіки НТУ «Дніпровська політехніка» в сфері спорудження гірничих виробок. Сфера застосування – технології спорудження гірничих виробок в складних гірничо-геологічних умовах. Практичне значення роботи – підвищення безпеки та економічних показників спорудження гірничих виробок.

Qualification work: 69 pp., 5 tables, 6 figures, 2 appendices, 16 sources. OPENING OF THE MINE FIELD, MAIN WORKINGS, COAL SEAM, TECHNOLOGY AND ORGANIZATION OF CONSTRUCTION. The object is a long-term capital mining. The purpose of work - development of organizational and technical decisions on carrying out and fastening of the main mining. Results and their novelty. Provided information about the base company; production facilities; geology of the field and mine field. The characteristics of coal seams and rocks that contain them are given. Issues of technology and organization of construction production are revealed. Issues of labor protection and industrial safety have been worked out. The design and estimate documentation and the basic technical and economic indicators of the project are developed. Relationship with other works - continuation of innovative activities of the Department of Construction, Geotechnics and Geomechanics of NTU "Dnieper Polytechnic" in the field of construction. Scope - technologies of construction of mine workings in difficult mining and geological conditions. The practical significance of the work is to increase the safety and economic performance of the construction of mine workings.
Keywords: РОЗКРИТТЯ ШАХТНОГО ПОЛЯ; МАГІСТРАЛЬНІ ВИРОБКИ; ВУГІЛЬНИЙ ПЛАСТ; ТЕХНОЛОГІЯ І ОРГАНІЗАЦІЯ БУДІВНИЦТВА