Організація протидії кібершахрайству, що використовує фішингові веб-ресурси - Гончаров, Д. О. (My University, 2018)
Об’єкт дослідження: кібератаки з використанням фішингу. Мета дипломної роботи: вдосконалення сучасних методів протидії кібершахрайству, надання і впровадження рекомендацій. В першому розділі розглянуті основні проблеми, які пов’язані з кібершахрайством та фішинговими атаками. Розглянуто статистичні дані щодо фішингових атак та завданої ними шкоди Україні та країнам світу. Була проаналізована нормативно-правова база щодо безпеки персональних даних користувачів. У другому розділі були розглянуті основні типи фішингових атак, розглянуті методи протидії ним, їх сильні та слабкі сторони. Розроблені рекомендації щодо посилення ефективності роботи механізмів протидії кібершахрайству та рекомендації для користувачів щодо мінімізування ризиків потрапляння під вплив фішингової атаки та її наслідків. Новизна очікуваних результатів полягає у впровадженні адаптованих рекомендацій для користувачів щодо питання кібершахрайства, що використовує фішингові веб-ресурси.
Keywords: ІНФОРМАЦІЙНА БЕЗПЕКА; ПЕРСОНАЛЬНІ ДАНІ; НЕСАНКЦІОНОВАНИЙ ДОСТУП; ФІШИНГ; КІБЕРШАХРАЙСТВО; РЕКОМЕНДАЦІЇ ДЛЯ КОРИСТУВАЧІВ