Модульна архітектура як сучасний спосіб будівництва - Василенко В. Г.; Шахова Д. В. (НТУ «ДП», 2025)
Сучасний розвиток будівельної галузі зумовлює пошук нових рішень, які поєднують швидкість, ефективність та екологічність. Одним із таких напрямів є модульна архітектура, що сьогодні стає важливим елементом інноваційного підходу до будівництва. Її актуальність зумовлена потребою у швидкому спорудженні житла, виробничих і соціальних об’єктів, особливо в умовах урбанізації та кризових ситуацій. В умовах воєнних дій та відбудови міст ця технологія набуває ще більшої важливості, адже здатна оперативно забезпечувати житлом тисячі людей.
Keywords: архітектура; будівництво; будівельна галузь; відбудова міст