Умови формування прісних питних вод басейну р. Самара та методика їх розвідки і розрахунку запасів на прикладі водопостачання с. Новотроїцьке - Гадяцький, Ярослав Юрійович (My University, 2022)
Об’єктом досліджень в кваліфікаційній роботі є гідрогеологічні, геохімічні та техногенні процеси які супроводжують формування запасів прісних підземних вод на території лікарні «Солоний Лиман». Мета роботи – оптимізація параметрів використання підземних вод обухівського водоносного горизонту Присамарря та оцінка їх експлуатаційних запасів на основі досконалого вивчення гідрогеохімічного режиму регіону. Шляхом комплексного вивчення геологічної будови, гідрогеологічних, геохімічних та техногенних факторів встановлені умови формування запасів та складу підземних вод обухівського водоносного горизонту, а також виконаний прогноз по зміні їх якості за період роботи водозабору. За результатами виконаного дослідження надано оцінку експлуатаційних запасів прісних підземних вод за категорією В для господарсько-питних потреб лікарні «Солоний Лиман» та обґрунтовано комплекс природоохоронних заходів щодо охорони підземних вод від забруднення.
Keywords: ПІДЗЕМНІ ВОДИ, ДОСЛІДНО-ЕКСПЛУАТАЦІЙНА ВІДКАЧКА, ДЕБІТ СВЕРДЛОВИНИ, КОЕФІЦІЄНТ ВОДОПРОВІДНОСТІ, КАТЕГОРІЯ ЗАПАСІВ