Удосконалення технології ліквідації аварій внаслідок обриву труб в нафтових і газових свердловинах - Колтунов, Євгеній Олексійович (НТУ "ДП", 2023)
Проаналізовано види та причини аварій та класифікація аварій Розглянуто загальні відомості про аварії при бурінні свердловин, ловильні роботи в свердловинах, що буряться. Висвітлено різновиди інструменту для ліквідації аварій. Особлива увага приділена труболовкам. Детально проаналізовано їх конструкції, принцип дії та основні робочі елементи.
Keywords: АВАРІЯ, ОБРИВ ТРУБ, ЛОВІЛЬНІ РОБОТИ, ТРУБОЛОВКА