Обґрунтування технології виготовлення труб підвищеної корозійної стійкості - Баранєй Ілля Олегович (Національний ТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Об’єкт дослідження – технологічні аспекти виготовлення труб із матеріалів, що забезпечують високу корозійну стійкість, для застосування в умовах дії робочого тиску. Мета роботи –обґрунтування вибору матеріалу та технології виготовлення труб підвищеної корозійної стійкості, з урахуванням експлуатаційних вимог, методів контролю якості та випробувань. Труби, що експлуатуються у складі сосудів, що працюють під тиском, є критичними елементами трубопровідних систем у хімічній, нафтопереробній, енергетичній та харчовій промисловості. Вони повинні витримувати тривалу дію тиску, температури та агресивного середовища без втрати міцності та герметичності. Це висуває жорсткі вимоги до матеріалів і технології їх виготовлення.
Keywords: ТРУБА; ПРАЦЮЮЧА ПІД ТИСКОМ; КОРОЗІЙНОСТІКА СТАЛЬ; ФУНКЦІОНАЛЬНИЙ АНАЛІЗ; МЕТОДИ КОНТРОЛЮ; ГІДРАВЛІЧНЕ ТА ПНЕВМАТИЧНЕ ВИПРОБУВАННЯ