Удосконалення системи азимутального гірокомпасування для похиломіра вибійного призначення - Бортнюк Максим Юрійович (Національний ТУ «Дніпровська політехніка», 2025)
Кваліфікаційна робота ступеня магістра здобувача Бортнюк Максима Юрійовича академічної групи 185м-24-1 ІП спеціальності 185 Нафтогазова інженерія та технології. Мета роботи: розробка системи азимутального гірокомпасування для вибійного похиломіра, що забезпечує точне визначення орієнтації бурового інструменту в реальному часі та підвищує ефективність буріння. Задачі роботи: аналіз сучасних гіроскопічних інклінометрів, розробка електрокінематичної схеми приладу, створення алгоритмів обробки даних, оцінка похибок вимірювань, розробка рекомендацій щодо впровадження, а також аналіз впливу на охорону праці та екологію.
Enhancement of the Azimuthal Gyrocompassing System for Downhole Inclinometers
Keywords: азимутальне гірокомпасування; вибійний похиломір; багатопластові родовища; ефективність буріння; охорона праці; екологічна безпека