Використання сторейдж систем в енергетичних комплексах - Драний, Є. О.; Луценко, І. М. (НТУ ДП, 2023)
Сонячна енергетика займає значну частину ВДЕ у світі. Це зумовлено розвитком технологій, доступною ціною на обладнання і можливістю варіювати обсяг потужностей. Від маленьких автономних станцій до мережевих гігантів ми отримуємо чисту енергію сонця конвертовану в електричну потужність. можемо спостерігати щорічний приріст потужності сонячних станцій на території України, який складає в середньому близько 15%.
Keywords: сторейдж система; енергетичні комплекси