Проект реконструкції та розвитку підземної маркшейдерської опорної мережі на гор. 265 м ВСП «ШУ «Дніпровське» ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» - Підченко, Іван (My University, 2019)
Пояснювальна записка: 79 стор., 5 рис., 14 табл., 13 джерел. Об’єкт розробки: шахта «Дніпровська» ВСП «ШУ «Дніпровське» ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля», пласт С10в, середня глибина розробки 300 м. Мета роботи: створити проект реконструкції та розвитку підземної маркшейдерської опорної мережі для забезпечення гірничих робіт по пласту С10в західного крила шахтного поля шахти «Дніпровська». У першому розділі розглянуті питання геологічної будови, тектоніки та характеристика вугільних пластів. Виконано підрахунок балансових та промислових запасів пласта С10в в межах західного крила шахтного поля. Розглянуті гірничі роботи, розкриття і підготовка шахтного поля. У другому розділі розглянуті умови праці, шкідливі та небезпечні виробничі фактори, інженерні заходи з охорони праці, охорона праці і техніка безпеки при виконанні маркшейдерських робіт тощо. У третьому розділі висвітлені маркшейдерські роботи, що виконуються на шахті «Дніпровська». В четвертому розділі представлений проект реконструкції та розвитку підземної маркшейдерської опорної мережі на гор. 265 м шахти «Дніпровська». Проект передбачає методику побудування ПМОМ, розрахунок похибки положення віддаленого пункту, висновки про відповідність якості мережі вимогам нормативних документів.
Keywords: ПІДЗЕМНА МАРКШЕЙДЕРСЬКА ОПОРНА МЕРЕЖА; АНАЛІЗ ТОЧНОСТІ; ГІРОСКОПІЧНЕ ОРІЄНТУВАННЯ; ОХОРОНА ПРАЦІ