Дослідження взаємодії фреймворків та програмної платформи Node.js з метою розробки високо динамічних веб-застосунків з використанням Javascript - Єфременко, Дмитро (My University, 2020)
Об’єкт дослідження – процеси проєктування, написання і використання вебзастосунків та вебсайтів у сучасному програмуванні з використанням фреймворків і програмної платформи Node.js. Предмет дослідження – методи ефективного використання фреймворків і програмної платформи Node.js. Мета кваліфікаційної роботи – ефективне користування початківцями можливими інструментами і шляхами розробки вебзастосунків, досягнуте шляхом інформування про новітні тенденції, фреймворки та методи їх використання. Методи дослідження – у процесі дослідження були використані теоретичні та емпіричні наукові методи: опису, аналізу, абстрагування, узагальнення на основі даних, класифікації і пояснення. Наукова новизна результатів кваліфікаційної роботи полягає в удосконаленні сучасних методів динамічної обробки URL посилань з використанням мови програмування Javascript на платформі Node.js. Практична цінність – результати проведеного дослідження і розроблений застосунок можуть бути використані розробниками, аспірантами та студентами які цікавляться або спеціалізуються у сфері програмування та тестування клієнтської та/або серверної частин вебзастосунків, серверів чи вебсайтів з використанням мови програмування Javascript на платформі Node.js.
Keywords: Node.js, фреймворки, full-stack розробка, сервер, клієнт