Технологія процесу розробки затискного пристрою - Півторак Ю. С. (НТУ «ДП», 2025)
Метою даної роботи є розробка затискного пристрою для надійного закріплення деталі типу опора під час фрезерування виступів. У процесі виготовлення та обробки деталей однією з найважливіших умов забезпечення якості є правильний вибір та конструктивне виконання пристосування, яке гарантує точність базування та стійкість деталі при дії різальних зусиль. Розроблений пристрій має забезпечувати жорстке закріплення, зручність у використанні, а також можливість швидкого встановлення та зняття заготовки.
Keywords: розробка затискного пристрою; фрезерування виступів; машинобудування