Державне регулювання становлення та розвитку сільскої молоді в контексті соціальної безпеки - Іртищева, І. О.; Біліченко, О. С. (НГУ, 2012)
Молодіжна політика є невід'ємною частиною державної соціальної політики, що полягає в інтеграції молодих людей в економічне, політичне і духовне життя суспільства. Вирішення питань державного регулювання становлення та розвитку сільської молоді в контексті соціальної безпеки розглядається як забезпечення найбільш сприятливих умов для кожної молодої людини, сприяння розвитку особистості, повноцінній участі в житті суспільства, наданню молоді максимальних можливостей для знаходженні своєї ніші на ринку праці. Метою державної молодіжної політики є здійснення системного державного впливу на процеси соціалізації молодого покоління, створення й розвиток соціально-економічних, політичних, організаційних і правових умов і гарантій самореалізації молодих громадян та реалізація молоддю соціально значущих функцій.
Keywords: державне регулювання; молодіжна політика; соціальна безпека