Кулінарний рецепт в українському художньому тексті як лінгвокультурний феномен - Цупрова, Анастасія Максимівна (НТУ ДП, 2024)
Мета дослідження: вивчити процеси неологізації у сучасних масмедіа, виявити їхні основні характеристики та вплив на розвиток лексичного складу української мови. Одержані висновки та їх новизна полягає в системному аналізі механізмів творення та функціонування неологізмів у сучасному українському медіадискурсі, з акцентом на їхню роль у відображенні соціокультурних трансформацій. Результати дослідження можуть бути використані для укладання словників неологізмів, вивчення лексикології та медіалінгвістики, аналізу впливу нових лексичних одиниць на мовну свідомість, а також для дослідження соціокультурних змін через мову.