Цупрова, Анастасія МаксимівнаАнастасія МаксимівнаЦупрова2024-12-272024-12-272024Цупрова А. М. Кулінарний рецепт в українському художньому тексті як лінгвокультурний феномен : кваліфікаційна робота ступеня магістра / Цупрова Анастасія Максимівна. – Дніпро : НТУ «ДП», 2024. – 123 с.http://ir.nmu.org.ua/handle/123456789/168735Мета дослідження: вивчити процеси неологізації у сучасних масмедіа, виявити їхні основні характеристики та вплив на розвиток лексичного складу української мови. Одержані висновки та їх новизна полягає в системному аналізі механізмів творення та функціонування неологізмів у сучасному українському медіадискурсі, з акцентом на їхню роль у відображенні соціокультурних трансформацій. Результати дослідження можуть бути використані для укладання словників неологізмів, вивчення лексикології та медіалінгвістики, аналізу впливу нових лексичних одиниць на мовну свідомість, а також для дослідження соціокультурних змін через мову.ukКулінарний рецепт в українському художньому тексті як лінгвокультурний феномен