Вибір та обгрунтування системи електропостачання видобувного комплексу - Фарафонов, Денис Олексійович (My University, 2019)
Заміна електротехнічного обладнання та реконструкція системи електропостачання видобувної дільниці. Новизна у змінені радянського комбайну 1к101, який вже застарів, на новітній чеських комбайн МВ 410Е.У складні нового скребкового конвеєру СЗК 190/800, та механізованого комплексу 1МДТ. Шнековий комбайн забезпечує більш низьку в порівнянні з барабанними енергоємність руйнування вугільного масиву, кращу сортність відбитого вугілля і сприяє стійкості покрівлі при слабких бічних породах.
Keywords: ВИДОБУВНИЙ КОМБАЙН; СКРЕБКОВИЙ КОНВЕЄР; ТИПИ МЕХАНІЧНИХ КРІПЛЕНЬ ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ ВИДОБУВНОЇ ДІЛЬНИЦІ; ПОРІВНЯННЯ ВИДОБУВНОГО ОБЛАДНАННЯ; ЕНЕРГОЄМНІСТЬ; ПРОДУКТИВНІСТЬ