Розробка технології буріння дегазаційних свердловин в умовах шахти ім. Героїв Космосу ПрАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» - Тарабаров, Євген Анатолійович (НТУ "Дніпровська політехніка", 2020)
Метою роботи є розробка проекту буріння дегазаційних свердловин для вилучення шахтного газу метану шляхом впровадження дегазації джерел метановиділення в умовах шахти ім. Героїв Космосу.
Практичні результати – розроблено технологію буріння дегазаційних свердловини для умов шахті ім. Героїв Космосу. Практична значимість кваліфікаційної роботи – при розробці бурильних труб з привареними замками необхідно проводити випробування на вигин до досягнення напруги вигину в зварному шві
Keywords: МЕТАНОВИДІЛЕННЯ; ВИРОБЛЕНИЙ ПРОСТІР; ІЗОЛЬОВАНИЙ ВІДВІД МЕТАНУ; ВЕНТИЛЯЦІЯ ШАХТИ; ОХОРОНА ПРАЦІ; БУРІННЯ ДЕГАЗАЦІЙНИХ СВЕРДЛОВИН