Кількісна оцінка ємнісного ресурсу підземних вод та геомеханічної стійкості порушеного гірського масиву - Садовенко I. О.; Тимощук В. І.; Загриценко А. М.; Шерстюк Є. А. (НТУ "ДП", 2024)
Мета. Оцінка ємнісних ресурсів виробленої і затопленої ділянки шахтного поля для визначення гідрогеомеханічних ризиків, попередження проявів аварійних водопритоків та обґрунтування інженерних заходів захисту в зоні впливу водного об’єкту. Purpose. To assess the storage capacity of the mined out and flooded section of the mine field for hydrogeomechanical risk determination, prevention of water inflow emergencies and substantiation the engineering protection measures in influence zone of the water body.
Quantitative assessment of groundwater resource storage capacity and geomechanical stability of a disturbed rock massif
Keywords: затоплені виробки; геофільтрація; гідрогеомеханічний стан; математичне моделювання; водозахисні заходи; flooded mine workings; geofiltration; hydrogeomechanical state; mathematical modeling; water influx protection measures