Просторовий розвиток територіальних громад: економічна трансформація, культурна спадщина та ревіталізація регіонів - Герасименко Т. В.; Бондаренко Л. А.; Герасименко Т. В.; Бєлобородова М. В.; Безугла Л. С.; Бессонова А. В.; Захарова С. Г.; Трегуб Ю. Є.; Макурін А. А.; Макуріна О. А.; Бессонова С. І. (Журфонд, 2025)
У колективній монографії висвітлено механізми стійкого розвитку місцевих громад України в умовах воєнних і соціально-економічних викликів. Проаналізовано вплив збройної агресії рф на господарський потенціал, міграційні процеси, людський капітал та туристичну активність територіальних громад. В монографії поєднано теоретико-методологічний і прикладний підходи до вивчення просторового розвитку, що слугує науково-практичною основою для стратегічного планування, підготовки аналітичних документів і розроблення программ відновлення регіонів. Монографія має науково-практичне значення для фахівців з економіки, туризму, управління та місцевого самоврядування.
Keywords: територіальні громади; культурна спадщина; децентралізація; інвентаризація та облікові аспекти; локальна ідентичність; моніторинг; культурний туризм; креативні індустрії; місцеве самоврядування; бухгалтерський облік; управлінський облік; фінансова та нефінансова звітність; податкова політика; адміністрування податків; фінансова стійкість; цифровізація; інвестиційна привабливість; сталий розвиток громад; просторове планування; ревіталізовані території; землеустрій; інклюзивний туризм; місцева громада; туристичний збір; соціальна згуртованість; гірські території; економічна стійкість; туристичний потенціал; бар’єри та драйвери туризму; інфраструктура; природно-рекреаційні ресурси; стратегія туризму; рекреаційні ресурси; природні ландшафти; інфраструктурний аудит; туристичний продукт; рекреаційна ємність території; людський капітал; внутрішньо переміщені особи; міграційні процеси; фінансово-інвестиційні передумови; фінансово-економічне навантаження; демографічна динаміка; ринок праці; зайнятість; соціальна інфраструктура; житлова інфраструктура; демографічне навантаження; сценарне прогнозування; стійкість громади; економічні збитки; упущена вигода; економічна стійкість громади; прибуток (збиток) бізнесу; податкові надходження; діяльність суб’єктів господарювання