Про зв’язок між германієм та хромом у вугільному пласті с4 шахти «Самарська» - Чернобук, Олександр Іванович; Ішков, Валерій Валерійович; Козій, Євген Сергійович; Козар, Микола Антонович; Дрешпак, Олександр Станіславович (My University, 2023)
Загальна актуальність дослідження вмісту Ge у вугільних пластах обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, дослідження зв’язку Ge та Cr у вугільному пласті с4 поля шахти «Cамарська» раніше не виконувалися.
Keywords: германій; вугільний пласт; шахта «Самарська»; хром