Про зв’язок між германієм та зольністю у вугільному пласті с7н шахти «Тернівська» - Чернобук, Олександр Іванович; Ішков, Валерій Валерійович; Козій, Євген Сергійович; Козар, Микола Антонович; Дрешпак, Олександр Станіславович (My University, 2023)
Загальна актуальність дослідження вмісту Ge у вугільних пластах обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Раніше у вугільних пластах різних геолого-промислових районів Донбасу переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи. У той же час, дослідження зв’язку Ge та зольністю у вугільному пласті с7н поля шахти «Тернівська» раніше не виконувалися. Мета роботи: полягає у досліджені особливостей зв’язку концентрацій Ge та зольністю у вугільному пласті с7н поля шахти «Тернівська».
Keywords: германій; зольність; вугільний пласт; шахта «Tернівська»