Зв'язок між вмістом германію і глибиною залягання вугільного пласті с1 поля шахти «Самарська», Україна - Ішков, Валерій Валерійович; Козій, Євген Сергійович; Чернобук, Олександр Іванович (European Conference, 2022)
Загальна актуальність дослідження вмісту Ge у вугільних пластах обумовлена можливістю його промислового вилучення та використання в якості цінного попутного компонента. Раніше у вугільних пластах Павлоградсько-Петропавлівського геолого-промислового району переважно досліджувалися токсичні та потенційно токсичні елементи [1-63]. Слід зазначити, що дослідження зв’язку між вмістом Ge та глибиною залягання вугільного пласта с1 поля шахти «Самарська» раніше не виконувалися.
Keywords: германій; вугільний пласт; Павлоградсько - Петропавлівський геолого-промисловий район; глибина залягання; вуглефікація органічної речовини