Коштовний свідок Уманських подій. Корона Тори з колекції О. М. Поля - Степаненко, Н. О. (НГУ, 2009)
Дніпропетровський історичний музей ім. Д.І.Яворницького зберігає одну з найбільших в Україні колекцій пам’яток козацьких часів. До її створення доклали зусиль багато відомих людей. Одним з найцікавіших зібрань, що репрезентували старожитності, пов’язані з історією козацтва, Д.І.Яворницький вважав колекцію О.М.Поля.