Проблема наукових обгрунтувань законотворчості в енергетичній сфері України - Вдовиченко, А. І. (My University, 2018)
Досліджено тексти Закону України «Про альтернативні джерела енергії» та інших законів в енергетичній сфері. Виявлено істотні термінологічні вади, які негативно впливають на якість формування і реалізацію державної політики в енергетичній сфері та суттєво гальмують її розвиток. Обґрунтовано необхідність чіткого визначення термінів «звичайні та альтернативні джерела енергії». Наголошується на важливості принципів уніфікації, професіоналізму, науковості, врахування громадської думки в удосконаленні законотворчого процесу. Розгляд цих проблем має бути головною темою наукових конференцій.
Keywords: альтернативне джерело енергії; альтернативный источник энергии; гидроэнергия; гідроенергія; законотворчість