Оптимізація технологічних рішень щодо супроводу рідин для промивання при бурінні свердловин - Сергійчук О. М. (НТУ «ДП», 2024)
Фактичний дебіт ряду експлуатаційних свердловин у рази менший від планового. Експерти пов'язують це з неякісним супроводом рідин для промивання в процесі будівництва свердловин. У цій роботі запропоновано критичний аналіз та варіанти щодо оптимізації програми промивання, використовуваного обладнання та технологічних рішень при будівництві експлуатаційних свердловин.
Keywords: бурінні свердловин; супровід рідин для промивання