Кластерний аналіз в економіці - Пістунов, І. М.; Антонюк, О. П.; Турчанінова, І. Ю. (Видавництво НГУ, 2008)
Розглянуто теоретичні і практичні аспекти кластерного аналізу, такі як: розрахунок відстаней між економічними об’єктами, принципи поєднання їх у кластери, прийоми віднесення нових об’єктів до існуючих кластерів, порядок зміни параметрів кластерів, розглянуто критерії якості отриманих розбиттів. В додатках наведено словник спеціальних термінів. Подано перспективи розвитку цього напрямку в науково-технічній і економічній діяльності. Кожен розділ супроводжують приклади вирішення задач із застосуванням електроннних таблиць Calс з пакету Open Office вільного програмного забезпечення, Microsoft Excel та статистичного пакету MathLab.
Keywords: електроннні таблиці Calс; кластерний аналіз