Технічний проект водопостачання станції техобслуговування села Рибалки Царичанського району Дніпропетровської області з удосконаленням технології освоєння експлуатаційної свердловини - Божко, Роман Юрійович (НТУ "Дніпровська політехніка", 2020)
Мета роботи – розробка технології буріння свердловини для питного водопостачання села Рибалки Царичанського району Дніпропетровської області з удосконаленням технології освоєння експлуатаційної свердловини.
Практичні результати: – виконано аналіз геологічної будови і характеристики продуктивних горизонтів; обґрунтовано конструкцію свердловини; – розроблено технологію буріння свердловини для питного водопостачання села Рибалки Царичанського району Дніпропетровської області; – здійснено обґрунтування бурового устаткування; – обґрунтовано породоруйнуючий інструмент, технологія кріплення свердловини; - обґрунтовано економічну ефективність удосконаленої технології освоєння експлуатаційної свердловини; – проведено аналіз потенційних небезпек запроектованого об'єкта і можливостей негативного впливу його на навколишнє природне середовище.
Keywords: ТЕХНОЛОГІЯ БУРІННЯ; ГІДРОГЕОЛОГІЧНА СВЕРДЛОВИНА; БУРОВА УСТАНОВКА; ПОРОДОРУЙНУЮЧИЙ ІНСТРУМЕНТ; ЦЕМЕНТУВАННЯ; ПРОМИВАЛЬНА РІДИНА; ФІЛЬТР