Технології швидкого прототипування в сучасному машинобудуванні та автомобільній промисловості - Суханов Є. В. (НТУ «ДП», 2025)
У статті розглянуто проблеми підвищення ефективності проєктування та виробництва в автомобільній промисловості завдяки впровадженню технологій швидкого прототипування (Rapid Prototyping, RP). Проаналізовано сучасні методи пошарового синтезу матеріалів, їхні переваги та недоліки, а також вплив RP-технологій на скорочення термінів розробки, зменшення матеріаломісткості та підвищення якості виробів машинобудування.
Keywords: машинобудування; швидке прототипування; автомобільна промисловість; пошаровий синтез матеріалів