Безпека бізнес-систем та баз даних в контексті аналізу методів і засобів кібербезпеки - Привалов, М. І.; Ніколаєв, Д. П. (My University, 2024)
Відомо, що бізнес-система являє собою категорію процесної моделі організації, що виражена за допомогою системного підходу в організації в рамках процесного управління. У свою чергу, система управління базами даних (СУБД) - це комплекс програмно-мовних засобів, які воліють створити бази даних (БД) і управляти даними. Іншими словами, СУБД - це набір програм, що дозволяє організовувати, контролювати і адмініструвати бази даних . Все далі сказане застосовується як до СУБД, так і до бізнес-систем. Дані - це цінний об'єкт (інформаційний актив) організації, з яким необхідно надійно поводитися і керувати ним, як і з будь-яким ресурсом. Таким чином, деяка частина або всі комерційні дані можуть мати тактичне значення для організацій і, відповідно, повинні бути захищені і конфіденційні.
Keywords: бізнес безпека; СУБД; кібербезпека