Удосконалення технології утилізації відходів пластмаси в умовах ХХХХХ - Швець, Еліна Русланівна (Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», 2024)
Пояснювальна записка: с. 79, рис. 9, літ. джерел 16, додатки 3. Мета роботи:дослідження сучасних технологій переробки відходів термопластів, що дозволить вирішити проблему повторного використання значної частини промислових і побутових полімерних відходів та зменшить їх негативний вплив на довкілля.
Удосконалення технології утилізації відходів пластмаси в умовах ХХХХХ
Проаналізовано джерела утворення відходів термопластів, а також морфологічну структуру полімерних відходів у твердих побутових та промислових відходах. Досліджено весь шлях утилізації та вторинної переробки відходів термопластів починаючи від збору і заготівлі вторинної полімерної сировини до основних промислових методів переробки відходів термопластів. Детально досліджено технологічну лінію переробки відходів термопластів методом екструзії та проведено розрахунок викидів шкідливих речовин в атмосферу при цьому.
Keywords: ПОЛІМЕРНІ ВІДХОДИ; ТЕРМОПЛАСТИ; УТИЛІЗАЦІЯ ВІДХОДІВ