Управління дебіторською заборгованістю виробничого підприємства (за матеріалами ПрАТ «Виробниче об'єднання «КОНТІ») - Захаров, Даніїл Олександрович (My University, 2022)
Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент), Дніпро, 2022. Об’єкт розроблення – процес управління дебіторською заборгованістю. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо управління дебіторською заборгованістю. Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому: з’ясовано методологічні підходи до визначення та аналізу дебіторської заборгованості; визначено особливості класифікації складових дебіторської заборгованості; розглянуто формування політики управління і рефінансування дебіторської заборгованості; надано характеристику діяльності підприємства; оцінено вплив факторів зовнішнього конкурентного середовища на діяльність підприємства; проаналізовано економічні показники діяльності ПрАТ «ВО «КОНТІ»; проаналізовано фінансові показники діяльності ПрАТ «ВО «КОНТІ»; удосконалено управління дебіторською заборгованістю ПрАТ «ВО «КОНТІ» шляхом її моніторингу та рефінансування
Management of receivables of the production enterprise (based on the materials of Private JSC "Production Association "KONTI")
Кваліфікаційна робота ступеня бакалавр спеціальності 073 Менеджмент, НТУ «Дніпровська політехніка» (ОП Менеджмент), Дніпро, 2022. Об’єкт розроблення – процес управління дебіторською заборгованістю. Мета роботи – теоретичне обґрунтування та розробка практичних рекомендацій щодо управління дебіторською заборгованістю. Основні результати кваліфікаційної роботи бакалавра полягають у такому: з’ясовано методологічні підходи до визначення та аналізу дебіторської заборгованості; визначено особливості класифікації складових дебіторської заборгованості; розглянуто формування політики управління і рефінансування дебіторської заборгованості; надано характеристику діяльності підприємства; оцінено вплив факторів зовнішнього конкурентного середовища на діяльність підприємства; проаналізовано економічні показники діяльності ПрАТ «ВО «КОНТІ»; проаналізовано фінансові показники діяльності ПрАТ «ВО «КОНТІ»; удосконалено управління дебіторською заборгованістю ПрАТ «ВО «КОНТІ» шляхом її моніторингу та рефінансування
Keywords: ДЕБІТОРСЬКА ЗАБОРГОВАНІСТЬ, ОБЛІК, МОНІТОРІНГ, РЕФІНАНСУВАННЯ, ПЛАТЕЖІ, УПРАВЛІННЯ