Раціональний вибір місця розташування зарядів з урахуванням трищінуватості масиву - Соловйов, А.В.; Ус, С. А. (Національний гірничий університет, 2018)
У даній роботі була розглянута задача пошуку раціонального місця розташування заряду з урахуванням тріщинуватості гірничого масиву. Була побудована однокритеріальна математична модель з урахуванням багатьох критеріїв. В результаті роботи була отримана схема розташування свердловин с зарядами, маса зарядів по віялам, сумарна вартість зарядів і відсоток негабаритних шматків.