Деякі питання організації робіт на буровому майданчику - Аскеров, Іслам Кушбалович; Ігнатов, Андрій Олександрович (НТУ ДП, 2023)
Від числа відкритих нових і перспективних родовищ нафти і газу залежить об'єм їх видобутку, тим самим забезпечуються виробництво нафтогазопродуктів, їх економічно-вигідний збут і раціональне споживання. Не потребує зайвих викладок та переконливих аргументів така думка: основою сталого розвитку нафтової і газової промисловості виступає комплексна інноваційна підготовка виробничих потужностей і відповідних технічних засобів до реалізації процесів освоєння запасів нафти, природного і попутного газу в результаті проведення геолого-пошукових, а також розвідувальних робіт. Причому, останні, в обов’язковому порядку, повинні проводитися з повним дотриманням норм безпеки та відповідних правил.
Keywords: родовище нафти і газу; нафтогазовий геологорозвідувальний процес; буровий майданчик