Підвищення ефективності ведення ремонту газових свердловин для умов родовищ Полтавської області - Слива, Михайло Сергійович (НТУ "Дніпровська політехніка", 2024)
Сфера застосування розробки – буріння та ремонт свердловин. Об'єкт дослідження – термохімічна обробка привибійної зони пласта в комплексі з колтюбінговими технологіями для ремонту газових свердловин. Предмет дослідження – технологія застосування термохімічної обробки привибійної зони пласта в комплексі з колтюбінговими технологіями для ремонту газових свердловин. Мета роботи – удосконалення технології ремонту газових свердловин для умов родовищ Полтавської області. Новизна одержаних результатів – розроблено нові теоретичні підходи для вибору технології ремонту газових свердловин для умов родовищ Полтавської області. Практичні результати – розроблено технологію застосування термохімічної обробки привибійної зони пласта в комплексі з колтюбінговими технологіями для ремонту газових свердловин в умовах родовищ Полтавської області.
Keywords: СВЕРДЛОВИНА, БУРОВА УСТАНОВКА, КОЛТЮБІНГ, ТЕХНОЛОГІЯ БУРІННЯ, РЕМОНТ СВЕРДЛОВИН, ПІСОЧНА ПРОБКА