Особливості прийняття рішень штучним інтелектом при управлінні автономними транспортними засобами - Гримало Б.В. (НТУ "ДП", 2025)
Дослідники Колумбійського університету (Columbia University) вважають, що використання автономних транспортних засобів незабаром збільшить пропускну здатність доріг на 200 %, а середня швидкість руху на магістралях зросте вдвічі. Як прогнозує Інститут інженерів з електротехніки та електроніки (Institute of Electrical and Electronics Engineers) до 2045 року майже 75% транспортних засобів перейдуть на автономний режим. Переважна більшість опитаних людей проголосували за придбання (або користування) автономним транспортним засобом, що в певній ситуації може їх захистити.
Keywords: штучний інтелект; управління автоматним транспортом; прийняття рішень