Європейський підхід до регульованих професій у сфері права - Бойко, О. С.; Тюря, Ю. І. (My University, 2023)
В країнах ЄС і в Україні виділяють два основних типи професій: регульовані та нерегульовані. Регульовані професії підлягають чіткому законодавчому контролю та вимогам, які встановлюються відповідними органами або професійними асоціаціями, що дозволяє забезпечити високий стандарт кваліфікацій та безпеки в області відповідних професій.
Keywords: регульована професія; соліситор; баристер